Kageopskrifter

Jule-biscotti

200 gr hakkede mandler
2 tsk bagepulver
200 gr.sukker
100 gr. brun farin
4 æg
1 tsk salt
4 tsk kanel
2 tsk kardemomme
reven appelsinskal af 2 appelsiner
500 gr. mel

Bland alle ingredienserne sammen og del dejen i 4 lige store dele, der rulles til lange tykke ”pølser”
Lægges på bagepapir på bagepladen, og presses lidt flade. Bages ved 175 gr. i ca. 20 min. Mens ”pølserne” endnu er varme skæres de i stykker på skrå. Fordeles derefter på 2 bageplader med kagesiden opad.. Kagerne skal nu tørre midt i ovnen ved 150 gr. i ca. 20-30 min.

Opskriftet er inspireret af Hjerteforeningens opskrift, men justeret af Bodil Nepper nov. 12

Ny opskrift fra Bodil Nepper august 2016

Nøddelagkage med sensommerbær

75 g hasselnødder ( ristet ved 200 gr i 5-8 min. Afkøles og hakkes groft.)

2 æggeblommer

150 gr. sukker

1 spsk olie

¾ dl mælk

De 4 ingredienser piskes sammen.

2 dl mel

½ tsk hjortetakssalt

(og nødderne)

blandes i dejen.

2 piskede hvider vendes i til sidst.

Det hele hældes ud i en smurt springform og bages ved 175 gr i ca. 25 min.

Kagecremen laves af:

2 æg

2,5 dl mælk

1 spsk majsstivelse

2,5 spsk sukker

korn fra en vaniljestang

Cremen afkøles og vendes med piskefløde af 2 dl.

Kagen flækkes til 3 bunde.  

Den 1. bund lægges på fad med springformens sider omkring. Gøres for at cremen ikke skal flyde ud.

Læg rigeligt med hindbærsyltetøj på og ovenpå halvdelen af kagecremen. Bund nr. 2 lægges over og belægges på samme måde. Slut af med sidste bund.  Lad lagkage stå og trække i formen gerne ½ dag.

Ved serveringen dækkes lagkagen på top og sider med pisket fløde af 2 dl., og pyntes i overflod af friske hindbær, brombær og blåbær. ( I alt ca. 500 gr.)

Jeg har fået inspiration fra hjerteforeningens opskrift.  Men den opfylder ikke deres krav længere.

Den bliver brugt til Fredericia Byorkesters generalforsamling på Klintebjerg hvert år i august.

Bodil Nepper